De pioenroos

Roze rozen

Breng de schoonheid van de natuur in huis met prachtige pioenrozen. De pioenroos is niet alleen ontzettend mooi, maar zit ook vol betekenissen en symbolen. Pioenrozen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. Van zachtroze en romige wit tot dieprood en felgeel. De pioenroos is perfect voor alle soorten gelegenheden. Of jij nu een romantisch gebaar wilt maken naar jouw geliefde, of jouw kamer een stijlvolle look geven. Pioenrozen zijn bovendien makkelijk te verzorgen. Met de juiste hoeveelheid water en licht kunnen pioenrozen in de tuin of op balkon tot wel twee weken bloeien! Als jij een pioenroos binnen in een vaas zet, zullen deze prachtige rozen nog langer meegaan.

Verschillende soorten pioenrozen

Pioenrozen zijn er in verschillende soorten kleuren en maten. Elke pioenroos heeft zijn eigen unieke kenmerken en eigenschappen. Hieronder worden populaire pioenrozen behandeld:

  • De pioenroos Coral Charm is een prachtige en unieke pioenroos. Met zijn roze rozen bladeren, is de Coral Charm een opvallende toevoeging aan elke tuin of bloemstuk. De Coral Charm is een uitstekende keuze voor een kleurrijke tuin, maar past ook prachtig bij een stijlvol boeket. Het is een roos die de aandacht trekt en goed gecombineerd kan worden met andere bloemen en kleuren.
  • De pioenroos Red Charm is een van de meest populaire rode pioenrozen en wordt bewonderd om zijn diepe heldere kleur en zijn grote volle bloemen. Ze hebben een diep roodachtig paarse kleur die zeer aantrekkelijk is en vaak wordt gebruikt in boeketten. De Red Charm is een populaire keuze voor bruidsboeketten, Moederdag of verjaardagen.
  • De pioenroos Dr. Fleming is een prachtige enkelbloemige pioenroos die bekend staat om zijn elegante en sierlijke bloemen. Ze hebben een zachte roze kleur met een vleugje geel in het midden. Dr. Fleming symboliseert tederheid en waardering. Een uitstekende keuze dus voor liefdevolle gelegenheden, zoals verjaardagen.

Pioenrozen buiten het seizoen

De pioenroos is van nature alleen in het voorjaar verkrijgbaar tussen de maanden mei en juni. Maar toch zijn er pioenrozen die er het hele jaar verkrijgbaar zijn. Deze pioenrozen zijn het hele jaar beschikbaar:

  • De pioenroos Sarah Bernard heeft grote dubbele bloemen. Met hun heldere roze kleur zijn de pioenrozen erg populair om te geven aan jouw geliefde, vanwege zijn elegante en romantische uitstraling. In de taal van bloemen staat de Sarah Bernard voor liefde, geluk en welvaart.
  • De pioenroos Duchesse de Nemours is een echte klassieke pioenroos. De bloemblaadjes zijn puur wit en hebben een zachte textuur. Wat deze roos bijzonder maakt is zijn witte kleur. Geen enkele andere pioenroos is zo mooi wit als de Duchesse de Nemours. Het is de perfecte keuze voor bruiloften of andere speciale gelegenheden.