Een BMW chiptuning

BMW chiptuning

Ben jij de trotse eigenaar van een BMW en wil je jouw rijgenot verhogen? Dan is een BMW chiptuning de ideale manier. Door de chiptuning zal jouw BMW namelijk meer vermogen en koppel krijgen. Door deze tuning zal de auto dus een stuk sneller zijn. 

Speciale software voor een optimaal resultaat 

De specialisten beschikken over de benodigde kennis, ervaring en speciale apparatuur waardoor zij diep in de software van de BMW kunnen treden. De BMW heet vanuit de fabrikant uit reserves gekregen die niet benut worden. Door de speciale apparatuur kunnen zij diep in de software van de auto treden waardoor deze reserves optimaal benut kunnen worden. Het optimaal benutten van deze reserves wordt tuning genoemd. Door de ervaring en kennis die deze speicalsiten hebben kunne zijn een indicatie geven over de vermogenswinst van jouw type BMW na de tuning. De oudere e types die niet over een turbo beschikken hebben lagere vermogenswinst dan de nieuwere BMW types. 

BMW chiptuning

Het tune van de automaatbak 

Als jouw BMW beschikt over een automaat is het verstandig om deze mee te tune. Door de tuning zal de BMW meer vermogen en koppel hebben waardoor de automaatbak dit minder goed aankan. Als je jouw automaatbak eme laat tune zal deze de overbrenging na de tuning een stuk beter aankunnen waardoor de levensduur van de automaatbak wordt verlengd. Het is dus erg verstandig om de automaatbak van jouw BMW mee te laten tunen, dit dient voor de tuning van de motor aangegeven te worden en hier worden echter wel extra kosten voor gerekend.

Meer verhalen