Een erp systeem aanschaffen

erp

Stel, je bent zelfstandig ondernemer en hebt dus een eigen bedrijf, dan heb je in de meeste gevallen een erp systeem nodig. Maar wat is een erp systeem eigenlijk? Een erp systeem is een soort computerprogramma wat gebruikt wordt binnen een organisatie waarbij het alle processen ondersteund. Denk hierbij aan financiën, productie en HR-processen.

Waarom een erp systeem?

Een erp systeem kan je bedrijf centraliseren. Er wordt hierbij een centraal systeem gecreëerd die alle processen vanuit dezelfde plek ondersteund. Het is dus binnen je bedrijf een geheel, in tegenstelling tot systemen die ieder proces binnen een onderneming apart ondersteund. Je kan dus ook gemakkelijk bekijken wanneer iets fout gaat en waar hier de oorzaak ligt, omdat je maar op één plaats hoeft te zoeken. De communicatie binnen verschillende processen wordt hierdoor sterk verbetert.

erp

De kosten van een erp systeem

Een erp systeem is een grote investering voor een bedrijf. Wanneer de implementatie ervan is voltooid heb je wel een goed werkend IT-programma die alle processen aanstuurt en alle data ervan opslaat. Dit verbeterd uiteindelijk je cijfers als onderneming en kan je helpen met de efficiëntie en betrouwbaarheid van meerdere processen. Het is dus een kwestie van jezelf over de kosten en implementatie ervan heen zetten en profiteren van de mogelijkheden, dus ik zou zeggen, bestellen maar!

Meer verhalen