Goedkope babykamers hoeven niet saai te zijn

Bij de woordcombinatie ‘goedkope babykamers’ denk je waarschijnlijk meteen aan fantasieloze meubelen die machinaal in elkaar zijn gezet uit geperst hout met slordig fineer. In de jaren zeventig was dit inderdaad het geval. Als je weinig te besteden had en je bovendien niet het geluk had een mooi ledikant of een bijzondere commode te erven van je oma, dan moest je het inderdaad doen met saai meubilair. Wat het leed wel wat verzachtte, is dat het nauwelijks iemand opviel. Comfort was belangrijker dan stijl. Kraambezoek kwam naar je baby kijken, niet naar zijn of haar kamertje.

Dat is nu wel anders

Hoe anders is dat nu. Niet alleen kijkt het kraambezoek of het kindje het meest op de vader of de moeder lijkt, maar ook of je een beetje talent voor woninginrichting hebt. Of we daar nu blij mee moeten zijn, is wat anders, maar dat even terzijde. Mensen weten vaak precies uit welke collectie van welk jaar een bepaalde linnenkast stamt. Sommigen zullen zich dat erg aantrekken, anderen maakt het niet uit. Zij nemen genoegen met een prachtige babykamer uit een collectie van drie jaar geleden. Trots vertellen zij hun visite dat al dit moois hen bij elkaar niet eens vierhonderd euro heeft gekost.

 

Shoppen in de outlet

In de outlet stonden namelijk babykamers waar niets mis mee was. Het enige dat de zeer lage prijs verried, was dat ze bij een wat oudere collectie hoorden of dat ze een half jaar lang in de showroom hadden gestaan, waarmee ze overigens helemaal niets hebben geleden.