Veilig werken met de heftruckchauffeur cursus

Heftruckchauffeur cursus

Voor mijn werk mocht ik een heftruckchauffeur cursus volgen bij PTC Opleidingen. PTC Opleidingen is hierin gespecialiseerd. Naast opleidingen tot heftruckchauffeur kun je ook cursussen volgens voor hijskraan en hoogwerker. Er zijn ook opleidingen voor VCA en BHV. 

Heftruckchauffeur cursus op eigen locatie

Heftruckchauffeur cursus De heftruckchauffeur cursus duurt twee dagen en hij wordt gegeven op de trainingslocatie in Amersfoort. Behalve als er, zoals in mijn geval, meerdere werknemers zijn die de heftruckchauffeur cursus willen volgen. In dat geval kan de cursus ook plaatsvinden op locatie. Dat was voor ons heel prettig want we konden gewoon bij het bedrijf blijven. Ook waren we met allemaal collega’s en werd de cursus ook een beetje afgestemd op ons bedrijf. Zo zijn er in ons magazijn wat lastig bereikbare stukken en hier konden we dan extra op oefenen met onze eigen heftruck. Dat was wel handig.

Theorie en praktijk

De cursus bestaat uit een gedeelte theorie en een deel praktijk. Bij de praktijk ga je echt oefenen maar ook de theorie toepassen. Deze theorie had vooral betrekking op veilig werken. De theorie werd ook ondersteund met voorbeeld uit de praktijk wat het wel interessant en duidelijk maakte. Wil jij ook je heftruckcertificaat behalen? Bekijk dan de mogelijkheden van PTC Opleidingen.