Het gebruik van massief hout

Massief houten panelen op maat

Massief hout zien we op veel verschillende plekken. Denk bijvoorbeeld aan de massief houten tafel van oma. De tafel wordt waarschijnlijk al jarenlang erg regelmatig gebruikt en nog lijkt het alsof die net nieuw is. Geen tafel? Misschien zegt de massief houten kast je dan meer. De kast draagt misschien wel de complete pannenset samen met ieder ander onderdeeltje dat ooit gebruikt is in de keuken. Toch staat de kast daar alsof er nooit iets mee gebeurd is. Ook massief houten panelen zien we vaak terug, deze zijn wat goedkoper maar zijn nog steeds van hoge kwaliteit.

Meubels van massief hout

Zoals je net ook al hebt gelezen wordt massief hout veel gebruikt voor meubels. Denk dan aan kasten, eettafels, koffietafels, tv-meubels, stoelen en ga zo maar door. De sterkte van deze meubels komt door de gekozen houtsoort. Massief hout is namelijk ontzettend sterk. Het hout is ook te krijgen in panelen, denk bijvoorbeeld aan eiken panelen. Massief hout bestaat volledig uit hout en is perfect voor veel verschillende dingen! De meubels zijn van hoge kwaliteit en kunnen vaak heel veel weerstaan. Ook het onderhoud van het hout is niet moeilijk. Wanneer je de meubels in een meubelzaak koopt hoef je hier zelf vaak niets meer aan te doen.

Andere elementen in huis

Naast meubels zien we massief hout ook vaak terug als vloer. Het hout zorgt voor een grote hoeveelheid sfeer en gezelligheid in iedere woonkamer. De meeste houten vloeren zien we terug in woonkamers of in de gang. Het wordt echter wel afgeraden om het hout te gebruiken in vochtige ruimtes als een badkamer, het hout kan namelijk gemakkelijk uitzetten wanneer er een hoge mate van vochtigheid is. Voor een badkamer kun je misschien beter kiezen voor een tegelvloer. Meubels kun je behandelen met een olie of een lak, maar bij een vloer is dit een stuk lastiger. De vloer zal makkelijker uitzetten dan een meubelstuk.