Hoe veel moet ik mijn oppas betalen?

Het is natuurlijk een vraag die iedere ouder heeft als er iemand komt oppassen. Vaak is degene die oppast een vriend, of een zoon van een bekende, een nichtje of in ieder geval iemand die dichtbij de familie staat. Dat maakt het niet gemakkelijker om te bepalen hoe veel je een oppas moet betalen. Niet gek ook, want hoe dichterbij de familie. Des te eerder het persoonlijk wordt en het onderwerp ‘geld’ ingewikkelder wordt.

Kosten oppas

Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee kunt houden. Ten eerste is de band die degene met de familie heeft. Bedenk dan ook wat de ouders van je oppas schappelijk vinden en overleg hier even mee. Samen kan je dan vaak een mooi bedrag overeenkomen.

Minimumloon

Ook kan je kijken per leeftijd, er is namelijk gewoon wettelijk bepaald wat iemand minimaal moet verdienen. Zo is dit voor een 15 jarige, €3,15 en voor een 18 jarige €5,25. Let wel op, dit is natuurlijk het minimum. Dat is dus niet wat er gemiddeld wordt betaald aan een oppas. Het gemiddelde van een oppas in Nederland is €7,40 per uur. Het verschil van €3,15 en €7,40 is natuurlijk vrij fors. Als je 10 uur werkt scheelt dit je al €30,-. Dat is voor een jongere natuurlijk veel geld. Het belangrijkste is om het bedrag goed met elkaar af te spreken. Zodat de oppas weet waar hij voor werkt. Op die manier voorkom je ontevredenheid en kun je nog lang je kind veilig achterlaten. Meer vragen? Klik op een van de links in dit artikel en lees hier gerust verder. Ook Google gebruiken en forums afstruinen helpt je meer wat een oppas kost. Veel succes!