Krediet controle geeft zekerheid

Krediet controle

Wanneer je als bedrijf op basis van vertrouwen zonder krediet controle een relatie aangaat met een klant of een partner, is de kans groot dat je daar een keer de dupe van wordt. Want er zijn tal van bedrijven actief, die een slechte financiële reputatie hebben. Zij kunnen weinig of geen geld aantrekken om investeringen te doen, of hebben grote moeite met het betalen van facturen voor geleverde producten. Als ondernemer moet je daarom voorzichtig zijn, want zo’n bedrijf loopt niet met zijn financiële problemen te koop. Bij een bureau als CBMK is het echter eenvoudig om op een discrete wijze een krediet controle te laten uitvoeren.

Wat is een krediet controle?

Een krediet controle wordt uitgevoerd als onderdeel van het maken van een kredietrapport. In zo’n rapport wordt de actuele stand van zaken op financieel gebied onderzocht. Je kunt er dus de actuele financiële situatie van een bedrijf uit afleiden. Wie wat verder aar het verleden wil kijken kan de jaarcijfers opvragen. Daaruit zijn conclusies te trekken over hoe een bedrijf zich ontwikkelt. Een ander aspect, dat niet echt behoort tot de krediet controle, is een overzicht van de betalingservaringen. Dat wordt verkregen op basis van informatie die beschikbaar wordt gesteld door relaties van het betreffende bedrijf.

Krediet controle

Basis onder beslissingen

Een krediet rapport zorgt voor een goede basis onder de beslissingen die je neemt ten aanzien het aangaan van een relatie met een bedrijf. Het is om het even of dit een samenwerkingsrelatie is of een relatie als leverancier en klant. Door het krediet rapport goed te lezen kun je conclusies trekken over de financiële consequenties van een samenwerking. Als je daar de nodige risico’s bij ziet opdoemen kun je besluiten om toch met dat bedrijf in zeer te gaan, maar preventief maatregelen te nemen.