Munteenheid Bitcoin

De bitcoin is een munteenheid, net als de euro of de dollar. Maar anders dan bij de euro en de dollar zijn er geen fysieke munten en biljetten. Bitcoins zijn eigenlijk niet veel meer dan regels computercode.

Die staan in een groot digitaal logboek, waarin de gebruikers samen bijhouden wie welk bedrag overmaakt naar wie. Dat gaat op basis van wiskundige formules, waar niet mee te sjoemelen valt. Iedereen houdt iedereen eerlijk, is het idee.

De bitcoin is overigens de grootste virtuele munt, maar niet de enige. De ethereum, de ripple, de litecoin, de dash en tientallen anderen werken op ongeveer dezelfde manier.

De bitcoin is een uitvinding van een briljante hacker onder de schuilnaam Satoshi Nakamoto waarbij het mogelijk is om de bitcoins te minen door computers ingewikkelde cijferreeksen te laten ontdekken. Maar hoe kan het dat een digitale munt enige waarde heeft? En op welke manier kan je zelf bitcoins verkrijgen?

Bitvavo is een zeer gebruiksvriendelijke exchange van eigen bodem. Goedkoper dan Litebit en tevens gebruiksvriendelijker dan alle andere Nederlandse handelsplatformen. De fraudemaatregelen zijn iets overkill, maar in het totaalplaatje is dit geen onoverkomelijk ongemak. Zeker voor de beginnende handelaar kan ik Bitvavo absoluut aanraden.

BItvavo is vooral gebruiksvriendelijk voor de Nederlandse gebruiker. Ze ondersteunen de betalingsmogelijkheden zoals overboeking en iDeal. Daarnaast vind ik het persoonlijk een stuk beter dan bijvoorbeeld Litebit.eu. Ze hebben daarnaast ook nog eens een eigen Bitcoin wallet.

Bron: https://bitvavo.com/bitcoin-wallet