Palmboom kopen – gids voor het selecteren en planten

Niets symboliseert een tropisch en strandachtig paradijs beter dan een palmboom. Als je er een of meerdere aan uw tuin toevoegt, krijg je meteen een vleugje exotisme. Wil je succesvol een palmboom kopen en die jarenlang gezond te laten groeien, dan is de selectie ervan de belangrijkste, eerste stap. We hebben alle koop- en planttips op een rijtje gezet!

De juiste palmboom selecteren

We wonen in een meer gematigd klimaat, dus de voorkeur gaat naar koude, winterharde palmbomen. Bovendien kun je een palmboom koepen die zowel binnen als buiten winterhard in potten groeit. Dus er is een palm die aan ieders behoeften en wensen voldoet. Je kweker is gespecialiseerd in de aankoop van deze planten, want uiteraard wil niemand een teleugesteld worden als de palmboom de winter niet overleeft.

Enkele van de meest populaire online palmboom kopen bij de kwekerij kan kopen zijn:

  • De Europese dwergpalm: een kleine ,groenblijvende palmboomp met een volle, bossige groei.
  • De Chinesewaaierpalm of henneppalm: behoorlijk vorstbestee Chinese waaierpalm is eenvoudig te onderhouden
  • De Yucca filamentosa of palmlelie: een kleine wintergroene struik met rozetvormige groei
  • De vredespalm : best als kuipplant kweken, want hij verdraagt geen vorst, als binnenplant is dit een zonneklopper

Creëer de perfecte tropische achtergrond in uw tuin.

Een palmboom kopen kan de aanzet zijn om nog enkele tropische planten te kweken.
Veel tropische planten zijn sterker dan u misschien denkt en zullen koude temperaturen goed doorstaan. Ze kunnen echter geen droogte verdragen, dus het is belangrijk om ze goed water te geven, vooral in het eerste jaar.

De truc om tropische planten in uw tuin aan het werk te krijgen, is door ze te mengen met inheemsse planten. Creëer een raamwerk met exotische variëteiten en vul ze in met planten als siergras hosta’s , sierriet en Japanse anemonen.