Wat zijn de voordelen van simkaarten?

Veel mensen hebben een telefoon abonnement waarbij ze maandelijks geld betalen voor zowel het toestel als hun abonnement. Dit is erg zonde, want je kunt beter een sim only abonnement met een simkaart afsluiten. Ben je van plan om binnenkort een nieuwe simkaart aan te schaffen, maar heb je op dit moment nog twijfels? Dan kun je de volgende voordelen meenemen in jouw overweging. 

Het abonnement is voordeliger

Om te beginnen is het zo dat tegoed op een simkaart een stuk voordeliger is dan bij een ander abonnement. Dit is voor veel mensen de reden waarom zij makkelijk de keuze maken om over te stappen op een sim only abonnement. Iedereen wilt natuurlijk wel geld besparen als dit mogelijk is. Dit kan dus door over te stappen op simkaarten in plaats van een abonnement.

Het toestel is voordeliger

Naast het feit dat het sim only abonnement voordeliger is dan een telefoon abonnement, is het ook zo dat het toestel bij een sim only abonnement voordeliger is. Bij een telefoon abonnement betaal je maandelijks geld voor zowel het toestel dat je gebruikt als je abonnement. Doordat je het toestel op afbetaling koopt is dit eigenlijk een lening. Over een lening betaal je altijd rente en dit geldt ook voor een telefoon lening. Hierom is het verstandig om een sim only abonnement te nemen en de telefoon los in één keer af te betalen. Dit zal je eenmalig meer geld kosten, maar op de uiteindelijke prijs van het toestel is dit voordeliger.

Een negatieve bkr-registratie

Het is met een telefoon boven de tweehonderdvijftig euro die je op afbetaling, dus met een abonnement koopt zal je een bkr-registratie krijgen. Als je een negatieve bkr-registratie hebt zal je in de toekomst een hoop problemen kunnen ervaren. Wanneer je een negatieve bkr-registratie hebt, is het lastiger om een hypotheek af te sluiten. Dat komt omdat hypotheekaanbieders geen vertrouwen hebben dat jij de lening netjes en volgens de regels afbetaald als je andere openstaande leningen en een bkr-registratie hebt. Zeker voor jongeren en studenten is het daarom onverstandig om een telefoon abonnement af te sluiten.

Tegoed is makkelijk op te hogen

De meeste mensen kiezen voor een abonnement omdat je hierdoor geen moeite hebt bij het verhogen van het tegoed. Echter, tegenwoordig is het ophogen van het tegoed van een simonly ook erg makkelijk. Bij een telefoon abonnement kon je altijd al makkelijk extra tegoed bij bestellen, maar voor een simkaart moest je per se naar een oplaadpunt om extra tegoed op de kaart te zetten. Hier is een tijd geleden al verandering in gekomen, maar niet iedereen is hiervan op de hoogte. Het tegoed op je simkaart is tegenwoordig namelijk makkelijk via de provider van je sim only abonnement op te hogen. Zo zal je nooit zonder tegoed te komen zitten. Kortom, een sim only abonnement brengt een hoop voordelen met zich mee. Voor een groot deel van de mensen in Nederland zal een sim only een verstandige keuze zijn.