Behaal je vca online met deze handige tips

vca online

Sommige werkgevers verplichten het, anderen raden het simpelweg alleen aan: een vca diploma. Je kunt je vca online behalen tegenwoordig, waardoor je dus niet meer naar een les hoeft. Je kunt daardoor zelfs je vca halen in 1 dag als je zou willen. Maar wat is dat precies, een vca? En hoe loopt zo’n cursus?

Wat is vca?

De Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers, beter bekend onder de afkorting vca, is een lijst met aandachtspunten en werkmethodes op het gebied van veiligheid en gezondheid. De VCA helpt werknemers in risicovolle werkomgevingen zoals de bouw maar is inmiddels ook gewenst in veel andere sectoren zoals:

  • elektrotechniek
  • procesbesturing
  • petrochemische industrie
  • offshore-industrie

Dit is slechts een greep uit de branches waar dit document veel wordt gebruikt. 

Je vca online halen

Wanneer je besloten hebt dat je het vca wil halen dan kan dit tegenwoordig makkelijk online. We leven in een situatie waarin niet noodzakelijke dingen steeds vaker worden afgezegd dus je vca online behalen is dan een veel betere optie. Zorg wel dat je studiemomenten altijd goed in de agenda zet want met name als je online een cursus volgt dan wil het nog wel eens vastlopen als het gaat om discipline.