Binnenplanten die van schaduw houden

Voor sommige plaatsen in mijn huis vind ik het moeilijk om leuke planten te kiezen. Ik zocht leuke binnenplanten schaduw die er niet zo moeilijk over doen dat het op sommige plaatsen, zoals bijvoorbeeld in de hoek naast mijn tv, nogal donker is.

Anthurium ervaringen

Bij het zoeken naar geschikte binnenplanten schaduw, kwam ik eerst uit bij een Anthurium. Deze overleefde het goed naast de tv, maar na een tijdje viel het me op dat hij geen nieuwe bloemen meer kreeg. Toen heb ik hem maar verplaatst naar een iets lichter plekje en laat hij wel weer bloemen zien.

De uiteindelijke keuze

Ik had bij ons op kantoor een andere kandidaat gezien, een soort palm en aangezien hij daar ook niet bepaald zonnig stond, leek het me dat deze een betere keuze zou zijn voor mijn donkere hoekje.

Na even spieken op het kaartje, kwam ik achter de naam: Caryota Mitis, of vissenstaart palm. Gelukkig zat deze ook in het assortiment! Hij staat inmiddels enkele weken in de schaduwhoek en lijkt het allemaal best te vinden.

Hij ziet er nog net zo frisgroen uit, als toen ik hem kocht! Hij wil wel regelmatig water, maar dat vind ik geen probleem. Ik ben allang blij dat ik ook voor dat donkere hoekje een leuke plant gevonden heb!