Een europallet inleveren: dit moet je weten

europallet inleveren

Pallets zijn hartstikke vervelend om op te moeten slaan. Als je ze nog kunt gebruiken dan is dat nog een ander verhaal, maar als ze alleen in de weg staan dan kun je ze beter weg doen. Wil je een europallet inleveren? Er zijn bedrijven die zich specialiseren in het ophalen en duurzaam hergebruiken van europallets. 

Wat is een europallet?

europallet inleveren

Er zijn verschillende soorten pallets en ze dienen verschillende doelen. Een europallet is een houten pallet met afmetingen en specificaties die door de European Pallet Association vastgelegd zijn. De afmetingen zijn 800x1200x144 millimeter en de draaglast is 1500 kilogram. Dit is de meest gangbare pallet in Europa en er zijn dan ook gelukkig genoeg bedrijven die deze pallets van je handen willen nemen. 

Duurzaam hergebruiken

Wanneer je de pallets weg doet, vraag dan altijd wel even wat het bewuste bedrijf ermee doet. Het liefst wil je natuurlijk vooral een voordelige prijs, maar het is ook goed om te kijken of het bedrijf de pallet op duurzame wijze gaat hergebruiken. Bijvoorbeeld door er meubels van te maken of de pallets opnieuw te gebruiken voor het vervoeren van goederen.