Genieten in de tuin

kleine-hottub

Het hebben van een hottub in de tuin is naast de luxe spa ervaring ook nog eens een mooie toevoeging. Een hottub met een mooi design kan echt wat toevoegen aan de omgeving. Er zijn verschillende opties voor een hottub in de tuin, dus het is handig om te kijken wat goed in jouw tuin past. Veel hottubs worden geplaatst boven de grond, zodat je het volledige design kan zien. Hierbij hoort wel een opstapje om veilig in en uit de hottub te stappen. Wat ook belangrijk is voor een hottub boven de grond is dat het op een recht oppervlak staat, zowel de hottub als de kachel. Dit kan bijvoorbeeld op tegels of steen.

Voor in de regen

Een andere mogelijkheid voor een hottub buiten in de tuin is de hottub plaatsen onder een overkapping. Zo heb je bijvoorbeeld geen last van het weer als het regent en kan je dus ook genieten van jouw luxe spa ervaring in de koudere seizoenen. Als je hottub houtgestookt is, is het wel belangrijk om op te letten dat de kachelbuis van de hottub door het dak van de overkapping heen kan. Wel is het jammer dat als je ’s avonds in je hottub zit met overkapping je minder kan zien van de sterrenhemel. Ook de overkapping heeft dus zo z’n voor- en nadelen.

Goed weggewerkt

Een andere mogelijkheid die veel bedrijven aanbieden is hottubs die weggewerkt zijn in een (verhoogd) terras. Dit is een populaire keuze aangezien het er erg mooi uitziet en daarnaast geen problemen geeft met het in- en uitstappen en hiervoor is dus geen opstapje meer nodig. Wel is het belangrijk dat ook bij een weggewerkte hottub de kachel op dezelfde hoogte staat. Deze zal dus ook moeten worden weggewerkt in het terras. Zo niet, dan kan het dat de kachel zijn warmte verliest en het water dus niet goed warm wordt. Als je handig bent kan je een hottub zelf ook wegwerken.