Parkeerdeukje? Laat het snel oplossen

Het kan je zomaar gebeuren: tijdens het parkeren rijdt je per ongeluk iets te ver door en zit je tegen een paaltje of een andere auto aan. Dit veroorzaakt schade die ook wel een parkeerdeukje wordt genoemd. Gelukkig is een parkeerdeukje gemakkelijk te herstellen. Er is hierbij vaak sprake van een deukje waarbij de lak niet duidelijk beschadigd is. Dit kun je zien doordat er geen witte onderlaag te zien is. Dit is wel het geval bij een diepe kras. Het is goed mogelijk om een parkeerdeukje snel te laten herstellen. Binnen een dag heb je jouw auto weer terug en is er niets meer van het deukje te zien.

Zo werkt het herstellen van een parkeerdeukje

Het is erg eenvoudig om een parkeerdeukje snel te herstellen. Dit gebeurt vakkundig en kost nauwelijks tijd. Hierdoor ben je jouw auto niet lang kwijt en zie je niets meer van de schade. Er wordt gebruik gemaakt van een UV lamp en speciaal gereedschap om het deukje weg te werken. Er wordt van binnenuit druk uitgeoefend op het parkeerdeukje. Deze verdwijnt hierdoor langzaam totdat het deukje volledig is verdwenen. Deze techniek kan bij veel parkeerdeukjes worden toegepast, maar niet bij ieder auto.

In sommige gevallen kan een hersteller niet bij de plek van het deukje of is er een andere reden waarom het druk uitoefenen van binnenuit niet mogelijk is. Dit is het geval wanneer het deukje bij een handvat of rondom de dop van een benzinetank zit. Daarnaast is deze techniek ook niet mogelijk bij deukjes die zich op een vouwlijn in de auto bevinden.