Sloperij voor je auto

Het is niet altijd even veilig op de weg, jaarlijks gebeuren er veel ongelukken in het verkeer, vaak gebeuren die ongelukken heel onverwachts en niet door je zelfs. Het is ook altijd van groot belang dat je goed let op de weg. Wanneer je wel de pech hebt gehad dat je in een ongeluk terecht bent gekomen en je auto erg beschadigd is, is dit natuurlijk hartstikke  vervelend, je zit is een lastig pakket vooral wanneer je niet verzekerd bent.

Je auto laten ophalen

Een beschadigde auto is lastig te verkopen online. Niemand wil een auto kopen die beschadigd is en niet meer goed kan rijden. Dus je komt, maar niet van je auto af. Gelukkig is een sloperij een hele goede optie Een sloperij komt je schadeauto geheel gratis bij je voordeur ophalen en je krijgt er ook nog is geld voor ook. Een sloperij zorgt ervoor dat auto’s een nieuw leven krijgen want het is zonde als alles weggegooid wordt zonder er iets mee te doen.

Auto recyclen

Metaal is een groot gedeelte van de auto, het is ook het enige wat uiteindelijk van de auto overblijft. Al het andere wordt zorgvuldig uit de auto gehaald en grondig bekeken en eventueel gemaakt door de sloperij. De onderdelen van de auto worden vervolgens in een andere auto gestopt of ze worden weer doorverkocht op de site van de sloperij. Als alles eruit is gehaald, heb je alleen nog metaal over. Gelukkig kun je metaal goed recyclen. De autosloop verkoopt het overgebleven metaal aan bedrijven die er allemaal andere dingen van maken. Ook bestaat de auto veel uit kunststoffen die kunststoffen die in de auto zitten worden er dan uitgehaald en ook die worden gerecycled.

Auto banden 

Een sloopauto heeft vaak nog banden onder de auto wanneer die aankomt bij de sloperij. Gelukkig doet de sloperij veel met die banden. De anderen die eronder liggen demonteren ze en bewaren ze om te recyclen of om opnieuw te gebruiken voor een andere auto. Oudere banden die flink toegetakeld zijn mogen en kunnen niet zomaar weggegooid worden omdat dat heel slecht voor het milieu is.