Tips voor een succesvolle onderhandeling bij het kopen van een auto

kopen van audi

Wil jij tweedehands een nieuwe Auto kopen? Goede keuze! Er zijn tegenwoordig  veel goede tweedehands auto’s online te vinden waardoor jij niet alleen geld bespaard maar ook bijdraagt aan de duurzaamheid van de auto industrie. Echter is het bij het kopen van een tweedehands auto van groot belang om goed te onderhandelen zodat jij niet veel te veel betaalt voor een auto die dat niet meer waard is. Het is namelijk zo, tweedehands auto’s hebben nou eenmaal al wat kilometers op te teller waardoor ze minder waard zijn. Ideaal voor jou, maar wel belangrijk om hier goed op te letten. We bespreken een aantal tips voor een succesvolle onderhandeling!

Goede voorbereiding is het halve werk

Voordat jij aan de onderhandeling gaat beginnen is het handig om wat voorwerk gedaan te hebben. Het is bijvoorbeeld goed om alvast nagedacht te hebben over wat je maximaal wil betalen voor een bepaalde auto. Blijf ook bij dit bedrag en laat je niet verleiden tijdens de onderhandeling om meer te gaan betalen. Bepaal dit dus vooraf en blijf hier streng bij! Daarnaast is het altijd handig om naar vergelijkbare auto’s of dezelfde auto online te kijken en te zoeken naar wat ongeveer de waarde van deze auto’s zijn. Zo kan je bijvoorbeeld van tevoren al een goed beeld hebben van hoeveel een bmw 5 serie tweedehands waard is.

Wees eerlijk tegenover de andere partij

Naast het feit dat jij natuurlijk de beste deal voor jezelf wil hebben is het toch belangrijk om ook aan de andere partij te denken. Het is niet goed om iemand op te lichten of een auto voor veel te weinig te kopen. Natuurlijk heb je hier zelf voordeel bij maar zal dit een oneerlijke deal worden, dat moet je niet willen. Daarom is het ook van belang om de andere partij serieus te nemen en goed naar elkaar te luisteren om zo tot een goede overeenkomst te komen. Je doet dit tenslotte samen!