Plakletters voor auto: ontwerptips

plakletters voor auto

Wil je graag plakletters voor auto laten maken? Dit kan een goed idee zijn als je jouw bedrijf wilt promoten of als je gewoon iets moois of grappigs op je auto wilt zetten. Maar waar moet je nu eigenlijk aan denken bij het maken van het ontwerp? In dit artikel vind je twee ontwerptips.

plakletters voor auto

Tip 1: Maak de letters groot genoeg

Een belangrijk punt waar je op moet letten bij het ontwerpen van plakletters voor auto, is het formaat van de letters. De letters moeten namelijk groot genoeg zijn om goed leesbaar te zijn. Zorg er dus voor dat je ze niet in een te klein formaat maakt. Bij het vergroten van de letters is het ook belangrijk om te letten op de witruimte die tussen de letters zit. Dit wordt mee vergroot en kan dan te veel worden. Eventueel kun je dit handmatig verkleinen.

Tip 2: Kies de juiste kleur

Om de letters leesbaar te maken en te laten opvallen is het van belang dat je de juiste kleur kiest. Het is vaak het beste om een lichte kleur te kiezen, behalve als je auto een echt lichte kleur heeft. Witte letters zijn bij de meeste auto’s het best leesbaar.