Toscane: misschien wel de beste vakantiebestemming van Europa

Vakantie

De regio Toscane in Italië is een gebied dat eigenlijk voor elke vakantieganger wel geschikt is. Nu staat Toscane weliswaar vooral bekend om zijn prachtige steden en dorpen (waarover later meer), ook de omgeving op zichzelf is al prachtig dankzij de glooiende groene landschappen met de nodige wijngaarden. Het klimaat is er zodanig dat je hier uitstekend in de zomervakantie naartoe kunt.

Bezoek de beroemde kunststeden

Als je Toscane bezoekt, dan is de kans groot omdat je een liefhebber bent van kunst en architectuur. De zogeheten kunststeden die deze regio rijk is hebben alleszins enorm veel te bieden wat dit betreft. De hoofdstad Florence (Firenze in het Italiaans) spant misschien nog wel de kroon met zijn beroemde kathedraal en zijn indrukwekkende historische centrum. Hier zijn bovendien werken van vermaarde kunstenaars als Da Vinci en Michelangelo te bewonderen. De stad Lucca is eveneens bijzonder, mede door de nog intacte stadsmuren. En ook Siena heeft een historisch centrum waar je maar geen genoeg van kunt krijgen. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, ook het beroemde Pisa ligt in Toscane. Inderdaad, dat is de stad met de scheefstaande toren. Zeker bijzonder om eens gezien te hebben!

Vakantie

Besteed ook aandacht aan kleinere plaatsen

Toscane biedt naast een paar wereldberoemde steden tal van kleine plaatsjes en dorpjes om van weg te zwijmelen. In deze plaatsen lijkt het soms wel alsof de tijd er heeft stilgestaan. Goed voorbeeld van zo’n plaats is het op een heuvel gebouwde San Gimignano. En stamt San Gimignano nog uit de middeleeuwen, het schilderachtige dorpje Volterra is zelfs al zo’n 2800 jaar oud. Ook zeker de moeite van het bezoeken waard zijn onder andere Pitigliano en Montepulciano.