Truckschade

truckschade

De RDW maakt onderscheid tussen de verschillende soorten auto’s op de Nederlandse wegen op basis van hun gewicht. Alle voertuigen met een gewicht dat hoger is dan 3.500 kilo wordt een vrachtwagen genoemd. Alle voertuigen die lichter zijn niet. Bij AAS Schadeherstel wordt datzelfde onderscheid gemaakt. Alle voertuigen met een gewicht lager dan 3.500 kilo kan in elke vestiging worden gerepareerd. Daaronder vallen dus ook alle kleine vrachtwagens met truckschade. Alle voertuigen van meer dan 3.500 kilo moeten bij AAS Schadeherstel uitwijken naar gespecialiseerde vestigingen voor trucks. Daarvan zijn er 12, die verdeeld zijn over het land. Truckschade is dus in elke regio bij AAS wel te repareren.

truckschade

Uitzondering voor lichte vrachtwagens

Schade aan lichte vrachtwagens tot 3.500 kilo kan in principe in elke vestiging van AAS Schadeherstel worden verholpen. Ruitschade of blikschade wordt daar net als bij personenauto’s gerepareerd, vaak al binnen een dag. Een uitzondering is truckschade aan het chassis. Die ontstaat als er een botsing met grote impact is geweest. In zo’n geval moeten onderdelen van het chassis worden rechtgetrokken en nauwkeurig worden uitgericht. Daarvoor is speciaal gereedschap nodig, dat alleen aanwezig is in de vestigingen voor truckschade.

Bij truckschade geldt dezelfde service

Het enige verschil tussen de gewone vestigingen en de vestigingen voor truckschade bij AAS Schadeherstel is dat de werkplaatsinrichting anders is. Het gereedschap dat daar ter beschikking van de monteurs staat is zwaarder. De monteurs zelf hebben een opleiding gehad om schade aan deze grotere voertuigen te kunnen herstellen. Maar voor het overige is er geen verschil tussen de vestigingen. Truckers kunnen bij truckschade van dezelfde service profiteren. Dat betekent dat de administratieve afhandeling met betrekking tot de verzekering en de noodzakelijke reparaties hen uit handen wordt genomen en dat ze kunnen profiteren van een haal- en brengservice van en naar de garage.